Σκόπια: Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση μιλά για την πολιτική κρίση στη χώρα







Φεβρουάριος 21, 2015.


Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Σκόπια.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτική Γειτονίας  και Διεύρυνσης, Johannes Hahn, παρουσίασε τις θέσεις του, αναφερόμενος στη ραγδαία επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στο νοτιο-σλαβικό κράτος-FYROM, μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του, κατά την επίσκεψή του, με κυβερνητικούς παράγοντες και  με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων, στη μικρή αυτή χώρα, στα κεντρικά Βαλκάνια.


Ο Γιόχανες Χαν επεσήμανε τη διαίρεση του πολιτικού κόσμου και ζήτησε τη συνεννόηση και την εύρεση κοινών παραδοχών για την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Οι δηλώσεις του έγιναν εν μέσω των μαζικών κοινωνικών αναταραχών, του αντι-κυβερνητικού μποϊκοτάζ των φοιτητών και, κυρίως,  της αποκάλυψης μιας μαζικής δράσης παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών επικοινωνιών των πολιτών που απευθύνονται στην κυβέρνηση, με αρχεία ήχου που δείχνουν τον έλεγχο του δικαστικού σώματος και των μέσων ενημέρωσης από υψηλά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης της FYROM, με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Γιόχανες Χαν προέτρεψε μια ανεξάρτητη αρχή να διερευνήσει όλες αυτές τις κατηγορίες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ενότητα του πολιτικού κόσμου, στη χώρα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr