Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Αλβανία




Φεβρουάριος 20, 2015.

Τίρανα.

Κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι,  συναντήθηκε με την επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, Τίνα Καϊντανάου.


Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την αλβανική κυβέρνηση όσον αφορά τον βίαιο εξτρεμισμό, τον ριζοσπαστισμό και την τρομοκρατία, ήταν μερικά από τα αντικείμενα της συζήτησης μεταξύ των υπουργών Ταχίρι και Καϊντανάου.

Η Καϊντανάου εξήρε την αυξημένη  δέσμευση της Αλβανίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μαζί με τους διεθνείς εταίρους.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Ταχίρι ζήτησε τη στήριξη του Αντιτρομοκρατικού Γραφείου, της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης,  που πρόσφατα έχει συσταθεί από την κρατική αστυνομία στην Αλβανία.

Η Καϊντανάου δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα ένα εντατικό πρόγραμμα για την προκαταρκτική υποστήριξη του γραφείου, αλλά και ευρύτερα για αυτή τη διεύθυνση.
Επίσης, ο Ταχίρι υπέβαλε πρόταση για  κοινές περιφερειακές προσπάθειες, ως τον μόνο τρόπο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Με την υποστήριξη αυτής της ιδέας, η Καϊντανάου εξέφρασε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας περιφερειακής ομάδας δράσης για κοινές έρευνες στη σύγχρονη έκφραση της τρομοκρατίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr