Ουκρανία: Ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων





(Φωτό αρχείου)


Φεβρουάριος 22, 2015.

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, αντάλλαξαν δεκάδες κρατούμενους στην ανατολική Ουκρανία, κάνοντας ένα βήμα προς την εφαρμογή της διεθνούς μεσολάβησης για τη συμφωνία ειρήνης, όπως επιβεβαίωσε ο βοηθός εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Κυριακή.


Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters που βρίσκονται στο χωριό Ζολόμπικ, 20 χλμ δυτικά  από το προπύργιο των ανταρτών στο Λουγκάνσκ, έχουν δει περισσότερους από 130 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού να αφήνονται ελεύθεροι το Σάββατο, σε αντάλλαγμα 52 αυτονομιστών.

Η ανταλλαγή των αιχμαλώτων είναι μια πρώτη κίνηση για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της 12ης Φεβρουαρίου, που υπεγράφη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, κατά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο  βοηθός εκπροσώπου του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Μαρκιάν Λουμπκίσβσκι, στην αναφορά του στο Facebook σημειώνει ότι ανταλλάχθηκαν 139 Ουκρανοί στρατιώτες και τονίζει ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα κάνει το κάθε τι δυνατόν για την απελευθέρωση  των υπολοίπων ομήρων που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr