Αξιωματούχος της ΕΕ, ακύρωσε την επίσκεψή του στα Σκόπια




Φεβρουάριος 3, 2015.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια, Κρίστιαν Ντάνιελσον- Christian Danielsson, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Σκόπια, λόγω της πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε με την υπόθεση ‘πραξικόπημα’ στο νοτιοσλαβικό κράτος.


Αυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση ‘Telma’ των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι, κατά τη συνέντευξη  του στα ΜΜΕ, είπε ότι  σε μια τέτοια σοβαρή κατάσταση όπως είναι αυτή, όλη η δράση πρέπει να εστιάζεται γύρω από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ξεπερασθούν τα εσωτερικά εμπόδια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν μετά από τον Ντάνιελσον και ο Επίτροπος της ΕΕ, Johannes Hahn, θα ακυρώσει την επίσκεψή του στα Σκόπια, που έχει προγραμματισθεί για το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Θωρείται αβέβαιη η ενεργοποίηση του υψηλού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ετέθη στη χώρα ως προϋπόθεση η εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης και όχι η δημιουργία βαθύτερης κρίσης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr