Ουκρανία: Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ η εκεχειρία τηρείται - εκτός της Ντεμπαλτσέβε






Φεβρουάριος 16, 2015.

Η εκεχειρία τηρείται  σε όλες τις περιοχές εκτός από την περιοχή Ντεμπαλτσέβε. Αυτό δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι «112 Ουκρανία» ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση της εκεχειρίας στην Ουκρανία, Μάικλ Μπατσιούρκιβ.


 «Η οργάνωση επιβλέπει την εκεχειρία, η οποία εφαρμόζεται παντού, εκτός από το Ντελμπατσέβε. Σήμερα είχαμε 20 ομάδες που ακολούθησαν την κατάπαυση του πυρός σε όλη την επικράτεια των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Χθες δεν μπορέσαμε να φθάσουμε στο Ντελμπατσέβε. Σήμερα προσπαθήσαμε αλλά ήταν αδύνατο, θα δοκιμάσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε ο Μπατσιούρκιβ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αυτονομιστές συνέχισαν να δρούν στο Ντελμπατσέβε παρά τη εντολή της κατάπαυσης του πυρός.

Νωρίτερα, οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές δήλωσαν ότι διατηρούν το δικαίωμα να πολεμούν σε αυτήν την περιοχή γιατί τη θεωρούν ‘έδαφός τους’.

Την ίδια στιγμή  σε συγκρούσεις που έγιναν στην περιοχή Σιροκίνο, υπήρξαν  20 τραυματίες στρατιώτες, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr