Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί τους Εβραίους να παραμείνουν στη χώρα





“Αποτρόπαια πράξη” χαρακτήρισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ την καταστροφή εκατοντάδων εβραϊκών τάφων στη νότια Γαλλία


Φεβρουάριος 16, 2015.

Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός Manuel Valls προέτρεψε τη Δευτέρα τους Εβραίους της Γαλλίας να παραμείνουν στη χώρα, μετά από την νέα έκκληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου,  για μετανάστευση των Εβραίων της Ευρώπης, στο Ισραήλ.


«Το μήνυμά μου στους Γάλλους Εβραίους είναι το εξής: «Η Γαλλία είναι πληγωμένη μαζί με εσάς και η Γαλλία δεν θέλει να φύγετε», είπε ο Βάλς.

Τα σχόλια ήρθαν μετά το θάνατο δύο ανθρώπων σε πυροβολισμούς στην Κοπεγχάγη το Σαββατοκύριακο που είχε ως στόχο ένα πολιτιστικό κέντρο και μια συναγωγή,  εάν χτύπημα που μπορεί να εμπνεύσθηκε από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Αυτές οι επιθέσεις άφησαν 17 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερις άνδρες που πιάστηκαν όμηροι από έναν  ισλαμιστή ληστή σε ένα  εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας είπε, επίσης, την Κυριακή ότι αρκετές εκατοντάδες τάφοι είχαν παραμορφωθεί σε ένα εβραϊκό νεκροταφείο στα ανατολικά της χώρας μια ενέργεια που την αποκάλεσε «αποτρόπαια πράξη».

Μετά τους πυροβολισμούς της Κοπεγχάγης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επανέλαβε την έκκληση που έκανε μετά τις δολοφονίες στο Παρίσι.

«Για τους εβραίους της Ευρώπης και τους εβραίου του κόσμου, λέω ότι το Ισραήλ τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες», είπε ο Νετανιάχου.

«Η εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία χτύπησε και πάλι την Ευρώπη, Εβραίοι δολοφονήθηκαν ξανά σε ευρωπαϊκό έδαφος μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι», είπε.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός επέκρινε τα σχόλια του Νετανιάχου, σημειώνει το AFP.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr