Τουρκία: Επιθέσεις του PKK σε στρατιωτικά φυλάκια




Φεβρουάριος 7, 2015.

Μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK,  άνοιξαν πυρ σε δύο στρατιωτικά φυλάκια και σε στρατιώτες που έκαναν περιπολία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Μόνο δύο εβδομάδες, μετά από μια παρόμοια επιθετική ενέργεια, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην επαρχία Χακάρι,  η  ίδια  εκτός νόμου, παράνομη κουρδική ομάδα άνοιξε πυρ εναντίον Τούρκων στρατιωτών σε δύο συγκεκριμένα φυλάκια, αλλά και σε στρατιωτικές αποστολές ασφαλείας».

Τώρα, Κούρδοι μέλη του PKK- συνεχίζει το δημοσίευμα-  την Παρασκευή, άνοιξαν πυρ με αντιαεροπορικά πυροβόλα σε Τούρκους στρατιώτες κοντά στην πόλη Ουλούντερε στην επαρχία Σιρνάκ, όπως δήλωσε το Γενικό Επιτελείο.

Οι Κούρδοι στόχευαν Τούρκους στρατιώτες σε ένα θωρακισμένο όχημα που παρείχε ασφάλεια σε εργαζόμενους σε μπουλντόζα που άνοιγαν δρόμο στο χιόνι που οδηγούσε στη στρατιωτική βάση Beyaz Tepe.

Ο στρατός ανταπέδωσε αμέσως στα πυρά των επιτιθέμενων που βρίσκονταν 800 μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Μετά από μία ώρα οι αντάρτες του PKK έβαλαν στόχο  τα στρατιωτικά ταχυδρομεία στην περιοχή  Düğün dağı. Θύματα ή τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν, σημειώνει η 'Γενί Σαφάκ'.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr