Κούρδος βουλευτής: 30 χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες πολεμούν στο Ιράκ




Μάρτιος 23, 2015.

Τουλάχιστον 30 χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο Ιράκ και συμμετέχουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ισλαμικού κράτους, δήλωσε Κούρδος βουλευτής στο ιρακινό κοινοβούλιο την Κυριακή, προειδοποιώντας για «απειλή στην κυριαρχία του Ιράκ».


Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Σαχαουάν,  επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ασφάλειας και άμυνας το Ιράν έχει εμπλακεί ενεργά σε θέματα ασφάλειας του Ιράκ, από τότε που η τρομοκρατική ομάδα του ισλαμικού κράτους κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ με στόχο τη δημιουργία ενός σουνιτικού –ισλαμικού χαλιφάτου.

Ο Αμπντουλάχ Σαχαουάν δήλωσε ότι η μεγάλη παρουσία του Ιράν στο Ιράκ, αποτελεί «απειλή για το Ιράκ». Πρόσθεσε ότι η παρουσία των Ιρανών στο Ιράκ είναι γνωστή αφού στην επέμβαση της πόλης Τικρίτ, υπήρχαν Ιρανοί στρατιώτες ντυμένοι ως ιρακινοί και πολεμούσαν τους τρομοκράτες.

Ωστόσο, η Ιρακινή Πολιτοφυλακή,  παραδέχθηκε ότι το Ιράν είναι ο κύριος προμηθευτής τους σε όπλα και πυρομαχικά και προμηθειών στις παραστρατιωτικές ομάδες που πολεμούν μαζί με τον ιρακινό στρατό τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr