Ιράκ: Αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις τα ξημερώματα στην πόλη Τικρίτ




Μάρτιος 26, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Τικρίτ για την υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων που μάχονται για την διεκδίκηση εκ νέου της πόλης από το Ισλαμικό κράτος, κατόπιν αιτήματος της Βαγδάτης.


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε τη στήριξη των δραστηριοτήτων του διεθνούς συνασπισμού στις μάχες στην Τικρίτ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, προσθέτοντας ότι οι εργασίες βρίσκονται εν εξελίξει.

Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες και στήριξη με εντοπισμό των σημείων στα οποία βρίσκονται οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους στην περιοχή της Τικρίτ, που είναι το διοικητικό κέντρο της επαρχίας του Σαλάχ αν Ντιν, στο βόρειο μέρος της χώρας, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, νωρίτερα σήμερα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ στις 2 Μαρτίου άρχισε μια δυναμική δράση για την απελευθέρωση της Τικρίτ και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ο στρατός περικύκλωσε την πόλη που έχει πληθυσμό 250 χιλιάδες κατοίκους και από τις τρεις πλευρές και άρχισε επίθεση που υποστηρίζονται από το πυροβολικό και την αεροπορία, σύμφωνα με το Tanjug επικαλούμενο το AFP  και το Reuters.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr