Η Τουρκία βομβάρδισε στρατόπεδα στη Συρία για αντίποινα




Μάρτιος 25, 2015.

Στρατιωτικές πηγές στην Τουρκία ανέφεραν ότι το τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά θέσεων του πυροβολικού της Συρίας, κοντά στα σύνορα, για αντίποινα σε έναν πύραυλο από τη Συρία που έπεσε κοντά σε μια στρατιωτική μονάδα.


Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι την Τετάρτη, ένα πύραυλος που εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και δυνάμεων της αντιπολίτευσης, έπεσε σε τουρκικό έδαφος, περίπου 200 μέτρα από μια στρατιωτική μονάδα, κοντά στα σύνορα, στην περιοχή της πόλης Reyhanli.

Η πτώση του πυραύλου ήταν βίαιη και άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα, η έκρηξη προκάλεσε  το σπάσιμο μιας στέγης σε στρατιωτικό κτήριο και η κατάρρευσή της επάνω σε δύο οχήματα. Πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών.

Το τουρκικό πυροβολικό ανταπέδωσε στοχεύοντας θέσεις του στρατού της Συρίας, σημειώνει το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει εάν προκάλεσε θανάτους στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr