Εκπρόσωπος ΟΑΣΕ στα Σκόπια: Η ‘κάθαρση’ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φίμωση των επικριτών




Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει περιοδικό της αντιπολίτευσης


Μάρτιος 31, 2015

«Η απόφαση της Επιτροπής  της Κάθαρσης, για έλεγχο του εκδότη του περιοδικού «Φόκους», μπορεί να θεωρηθεί ως πίεση προς το περιοδικό  θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο αυτό το επικοινωνιακό μέσο, αφού μπορεί να έχει  εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα σας».


Αυτό έγραψε η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, αρμόδια για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κάθαρσης, Τόμε Αντζίεφ.

Η Μιγιάτοβιτς εκφράζοντας την ανησυχία του ΟΑΣΕ σχετικά τα τελευταία γεγονότα στη χώρα και στην επιστολή της επισημαίνει ότι δεν αμφισβητεί την κάθαρση, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να φιμώσει τους επικριτές (της εξουσίας).

Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό- περί ελέγχουν του αντιπολιτευτικού περιοδικού- και τις μελλοντικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία  των μέσων ενημέρωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr