Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κατηγόρησε τη Ρωσία για στρατιωτική υποστήριξη των αυτονομιστών στην Ουκρανία




Ο Γενς Στόλτενμπεργκ (α) και ο Alexander Stubb στη Φινλανδία. Ο  Στόλτενμπεργκ  δήλωσε ότι πηγές πληροφοριών ομιλούν για  ρωσική στρατιωτική βοήθεια προς τους  αυτονομιστές στην Ουκρανία



Μάρτιος 5, 2015.

«Η ρωσική ομοσπονδία έχει πρόσφατα αυξήσει σημαντικά την υποστήριξή της προς τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές στην Ντονμπάς», δήλωσε ο Γ. Γ.  του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.


«Βλέπουμε ότι η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά την υποστήριξή της  προς τους αυτονομιστές», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Alexander Stubb, στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, μιλάμε για περισσότερες από χίλιες μονάδες των βαρέων όπλων,  συμπεριλαμβανομένων και τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας.

Ο γενικός γραμματέας,  δήλωσε αυτά μπορούν να τροφοδοτηθούν μόνο από τη Ρωσία.
Ο Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται  σε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες καθώς και από ανοικτές πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr