Γάλλος ΥΠΕΞ: Απειλούνται με ‘εξαφάνιση’ οι μειονότητες της Μέσης Ανατολής




Μάρτιος 27, 2015.

Σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, δήλωσε ότι «οι Χριστιανοί, οι Γαζίτες και άλλες θρησκευτικές μειονότητες, κάτω από την επίθεση (των Ισλαμιστών)  που γίνεται στη Μέση Ανατολή  θα μπορούσαν  να «εξαφανιστούν  εντελώς», εάν η παγκόσμια κοινότητα δεν αναλάβει δράση για την προστασία τους».


Ο Φαμπιούς σε συζήτηση την Παρασκευή, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «χάρτα ενεργειών» για την αντιμετώπιση της βίας και έθεσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα  τους 20 Χριστιανούς Κόπτες που αποκεφαλίστηκαν στη Λιβύη τον περασμένο μήνα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να εξαφανισθούν οι μειονότητες εντελώς» δήλωσε ο Φαμπιούς και πρόσθεσε ότι «η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί αυτό».
Οι τρομοκράτες του λεγόμενου ισλαμικού κράτους, στη Συρία και το Ιράκ και τη Λιβύη έχουν βάλει στο στόχαστρο τις θρησκευτικές μειονότητες, κυρίως τους Γεζίτες ( ή Γαζήδες ή Yazidis) καθώς ανέφεραν ερευνητές του ΟΗΕ που δήλωσαν ότι οι ισλαμιστές ακολουθούν την πράξη της γενοκτονίας (πιθανώς να ισοδυναμούν οι πράξεις τους με γενοκτονία).

Στο Ιράκ, υπήρχαν  1,4 εκατομμύρια εντόπιοι χριστιανοί το 1987, τώρα παραμένουν στη χώρα αυτή μόνο 400.000, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών (φωτό).


Ο Φαμπιούς κάλεσε για περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια προς τις μειονότητες, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ανέφερε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πρέπει να θέσουν ως πρωταρχικό στόχο τις θρησκευτικές ομάδες.

Περισσότεροι από  420 χιλιάδες Γεζίτες από το σύνολο των 600 χιλιάδων 
αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και ζουν τώρα σε καταυλισμούς.

Κύριος στόχος των εξτρεμιστών του ισλαμικού κράτους είναι η εξάλειψη των  θρησκευτικών μειονοτήτων και η πανταχόθεν κυριαρχία του Ισλάμ, όπως την βλέπουν.

«Περισσότεροι από 2.000 Γεζίτες έχουν σφαγιασθεί εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους, επειδή πρεσβεύουν μια θρησκεία που είναι διαφορετική από αυτήν του Ισλάμ», δήλωσε  ο Βιάν Ναχίλ, εκπρόσωπος των Γεζιτών στο ιρακινό κοινοβούλιο.

«Οι γυναίκες μας βιάζονται, τα κορίτσια πωλούνται, τα παιδιά μας δεν ξέρουμε που βρίσκονται και τι κάνουν», είπε.

Ο Φαμπιούς ζήτησε ποινική δίωξη  ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr