Η παράνομη συμμετοχή των Σλάβων της Αλβανίας στις εκλογές στα Σκόπια




Μάρτιος 17, 2015.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ, είχε δημοσιεύσει υποκλοπές τηλεφώνων που έδειξαν ότι οι κάτοικοι του αλβανικού δήμου Pustec στην Πρέσπα της Κορυτσάς, είχαν συμμετάσχει στις εκλογική διαδικασία στα Σκόπια και είχαν δηλώσει ότι ήταν μόνιμοι κάτοικοι της πρωτεύουσας της FYROM.


Οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν από τον  δήμαρχο του Pustec (προσκείμενο στον κόμμα του Γκρούεφκι) Έντμοντ Τεμέλκο, ο οποίος χαρακτήρισε κανονική  την ψηφοφορία 500 ή 600 κατοίκων της Πρέσπας που ανήκουν στη σλαβική εθνότητα και είναι εφοδιασμένοι με ταυτότητα για δικαίωμα ψήφου στα Σκόπια. 

«Για να ψηφίσει κανείς στα Σκόπια, πρέπει να έχει μία ταυτότητα, περίπου 500 με 600 κάτοικοι του δήμου μας εργάζονται εποχικά στα Σκόπια και έλαβαν ταυτότητες για να ψηφίσουν. Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο» δήλωσε ο Τεμέλκο στην αλβανική Ora News.

Ωστόσο, οι κάτοικοι που πήγαν να ψηφίσουν στα Σκόπια παραδέχθηκαν ότι παράνομα ψήφισαν στα Σκόπια, αφού είναι μόνιμοι κάτοικοι στο Pustec.

Σύμφωνα με αυτούς, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, όσοι ψήφισαν είχαν δηλώσει (ψευδώς)  ότι μένουν στα Σκόπια για να έχουν ανοιχτή την πόρτα για εργασία στο γειτονικό κράτος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr