Ισραηλινοί γιατροί στην Ουκρανία έσωσαν το χέρι του ηγέτη του «Δεξιού Τομέα»




Μάρτιος 8, 2015.

Στο νοσοκομείο του Ντνεπροπετρόφσκ στην Ουκρανία, ισραηλινή ιατρική ομάδα πραγματοποίησε μια επίπονη εγχείρηση στον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος του «Δεξιού Τομέα», Ντμίτρι Γιάρος, ο οποίος τραυματίστηκε στις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους σε μάχη με τους Ρωσόφιλους αυτονομιστές στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.


Σύμφωνα με αναφορά της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Ντίαλογκ» [Διάλογος], ο Γιάρος εξέφρασε  την ευγνωμοσύνη του προς τους Ισραηλινούς γιατρούς καθώς και τους Ουκρανούς βοηθούς.

«Υποκλίνομαι μπροστά τους ιατρούς που σώζουν ζωές και δίνουν την υγεία των Ουκρανών στρατιωτών», δήλωσε ο αρχηγός της ακροδεξιάς ομάδας.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Γιάρος, τον Μπόρις Φιλάτοφ, οι ισραηλινοί γιατροί κλήθηκαν στην Ουκρανία λόγω της εμπειρίας τους στη θεραπεία πληγών από πυροβολισμούς και  τραυματισμούς από εκρήξεις ναρκών, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα στη ρωσική.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr