Η Γαλλία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη παράδοση του «Μιστράλ»




Μάρτιος 11, 2015.

Η Γαλλία αναλαμβάνει την ευθύνη σε σχέση με τη μη παράδοση των ελικοπτεροφόρων πλοίων τύπου «Μιστράλ» στη Ρωσία, μετά από απόφασή της.
Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βάλς , σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.


«Τον Νοέμβριο ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, δεν επιτρέπει την παράδοση των ‘Μιστράλ’ στη Ρωσία. Από τότε η θέση μας δεν έχει αλλάξει», είπε.

«Αυτή είναι μια υπεύθυνη θέση που έλαβε η Γαλλία, παρά τις σοβαρές οικονομικές  επιπτώσεις, εκτός από τις πιέσεις που προβλέπονται σε εμάς. Η Γαλλία αναλαμβάνει την ευθύνη», δήλωσε ο Βαλς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα έχει η σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία σε σχέση με την συμφωνία του Μινσκ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι πολύ σημαντικές για στη Γαλλία «κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υποβάθμιση και η απομόνωσή της από τη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι χθεσινό δημοσίευμα ανέφερε ότι ένα σκάφος ‘Μιστράλ’ έκανε δοκιμαστική πλεύση στα γαλλικά χωρικά ύδατα με γαλλικό πλήρωμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr