Τουρκία: «Ετοιμαστείτε έρχεται το ‘Χαλιφάτο’ του Ερντογάν»!



Μάρτιος 19, 2015.



Ο επικεφαλής του παραρτήματος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην ανατολική επαρχία Σιίρτ, Fuat Özgür Çalapkulu, συμμετέχοντας στην προεκλογική εκστρατεία στις 17 Μαρτίου έγραψε στους οπαδούς του στο Twitter «Να είστε έτοιμοι για το Χαλιφάτο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».
 
Ο Τσαλαπκουλού έγραψε ότι οι αντίπαλοι στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει ότι ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε  να διαφεντέψει ένα χωριό και έφθασε στην πολιτική να ανέβει στην κορυφή του τουρκικού κράτους.

«Τώρα λένε ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος [κάτω από ένα προεδρικό σύστημα], ο Χαλίφης έρχεται, ετοιμαστείτε», πρόσθεσε.

Χαλίφης, διευκρινίζει η Σαμπάχ, είναι ένας πνευματικός ηγέτης του Ισλάμ που ισχυρίζεται ότι είναι διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.

Μετά την κατακραυγή από το κοινό των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Τσαλαπκουλού άλλαξε την κατάσταση του λογαριασμού του στο Twitter για ‘προστασία’ και έχουν πρόσβαση σε αυτόν μόνο διαπιστευμένοι οπαδοί του.

Ο επικεφαλής της πολιτικής οργάνωσης στην Σιίρτ, διορίστηκε στη θέση αυτή πριν από 45 ημέρες, τόνισε ότι «ειρηνικά εξέφρασε τις σκέψεις του», προσθέτοντας ότι αυτές βρίσκονται  στο πλαίσιο της ελευθερίας της σκέψης.

Είναι περίεργο που ακόμη ο Ερντογάν δεν κίνησε ποινική διαδικασία σε βάρος του, εκτός και αν αποδέχθηκε με ικανοποίηση τη σκέψη για το Χαλιφάτο.

Στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού κόμματος- HDP, ο επικεφαλής, Selahattin Demirtaş, δήλωσε ότι « ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εφ΄ όσον υπάρχει το HDP  και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το λαό,  δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Χαλίφης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr