Κοσσυφοπέδιο: Η διπλωμάτης Αθανασιάδου επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτισμού






Μάρτιος 18, 2015.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, όπου έγινε δεκτή από τον υπουργό Κουιτίμ Σάλα.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις του Κοσσυφοπεδίου και περιοχές στις οποίες έχει αρμοδιότητα το υπουργείο του Κοσόβου, καθώς και τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των πλευρών.

Ο Κοσοβάρος υπουργός συνεχάρη την Αθανασιάδου για τη  νέα ελληνική κυβέρνηση στην Ελλάδα  και τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο παραμένει δεσμευμένο να προωθήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε  για την υποστήριξη της Ελλάδας στις περιφερειακές πρωτοβουλίες και στον προσανατολισμό του Κοσσυφοπεδίου στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο Σάλα συζήτησε, επίσης, τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ανταλλαγή εμπειριών, σε κοινές δραστηριότητες  του τομέα του, για μια άμεση επικοινωνία μεταξύ Κοσόβου και Ελλάδας.

Η Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, δήλωσε ότι η χώρα της υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία του Κοσσυφοπεδίου και την πρόθεση της Ελλάδας για συνέχιση της συνεργασίας και της οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σταθερών σχέσεων  με το Κόσοβο.

Επίσης, η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, εξέφρασε την ετοιμότητα της να υποστηρίξει συγκεκριμένα σχέδια που αφορούν τον πολιτισμό και την κληρονομιά, καθώς και να συνεισφέρει άμεσα σε βοήθεια σε τομείς που καλύπτονται  από το Υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Κοσόβου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr