Αμερικανός βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας προσπάθησε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος




Μάρτιος 18, 2015.

Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για έναν Αμερικανό, βετεράνο μηχανικό αεροπλάνων, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που σχεδίαζε να ταξιδεύσει στη Συρία για να ενταχθεί  στην τρομοκρατική ομάδα του 'Ισλαμικού Κράτους', αλλά συνελήφθη στην Τουρκία για κατασκοπεία και απελάθηκε.


Ο Tairod Nathan Webster Pugh, προσήχθη ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της απόπειρας παροχής υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική ομάδα και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ο Pugh συνελήφθη τον Ιανουάριο σε τουρκικό αεροδρόμιο  και έφερε μαζί του ένα φορητό υπολογιστή στον οποίο είχε πληροφορίες για τα σημεία διέλευσης από την Τουρκία προς τη Συρία, 180 τζιχαντιστικά προπαγανδιστικά βίντεο, συμπεριλαμβανομένων αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές και μια επιστολή  που έγραφε «Θα χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και δεξιότητες που μου έδωσε ο Αλλάχ για να υπερασπιστώ το Ισλαμικό κράτος».

Και πρόσθετε στην επιστολή  του αυτή: «υπάρχουν δύο πιθανές εκβάσεις για μένα. Ή  να νικήσω ή να γίνω μάρτυρας».

Ο 47χρονος Pugh υπηρέτησε  στην αμερικανική πολεμική Αεροπορία από το 1986 ως το 1990 και εκπαιδεύτηκε στην εγκατάσταση και τη συντήρηση κινητήρων αεροσκαφών και των συστημάτων πλοήγησης και πολεμικού εξοπλισμού.

Προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ το 1998, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάσθηκαν στο δικαστήριο.

Μετά την αναχώρησή του από την Πολεμική Αεροπορία εργάστηκε ως ειδικός σε ηλεκτρονικά συστήματα και μηχανικός αεροσκαφών σε μια σειρά από εταιρείες στη Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν εντοπισθεί 20 παρόμοιες περιπτώσεις και εκφράζουν την ανησυχία ότι τα άτομα αυτά μόλις επιστρέψουν από  το Ιράκ και τη Συρία θα προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις στις ΗΠΑ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr