Βουλγαρία: Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να αποκοπούν από τη Ρωσία




Μάρτιος 7, 2015.

Περίπου το 40% των ηγετικών θέσεων στη βουλγαρική υπηρεσία των «Στρατιωτικών Πληροφοριών», οι οποίοι έχουν προσληφθεί  μέχρι το 1991 καθώς και το 6%  των μελών των μυστικών υπηρεσιών, έχουν εκπαιδευθεί σε ειδικά σχολεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σημερινής  Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με την πηγή.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πολύ ανήσυχος για την κατάσταση στην υπηρεσία αυτή, αφού το ποσοστό των 40% είναι  δύο φορές υψηλότερο από το υπόλοιπο των άλλων μυστικών υπηρεσιών της χώρας», είπε.

Ο Νικολάι Νέντσεφ προέτρεψε τους βουλευτές  να τον υποστηρίξουν στην εκτέλεση των σοβαρών μεταρρυθμίσεων στον τομέα των υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα.

«Έχουμε ένα καλό ποσοστό εκπαιδευμένων νέων ανθρώπων που θα αναλάβουν την ευθύνη και το μέλλον των υπηρεσιών», είπε ο υπουργός.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr