Ράμα: Η αλβανική εθνική ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης



23.03.2015 17:02
Μάρτιος 23, 2015.

Πρίστινα/Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο επιβεβαίωσαν  την «Εθνική Ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


«Η εθνική μας ένωση θα γίνει μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ράμα στα Τίρανα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, μετά την υπογραφή 11 συμφωνιών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας.
Όπως αναφέρθηκε από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTK,  ο Ράμα τόνισε ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί καλύπτουν τους τομείς της ασφάλειας, του πολιτισμού και της γεωργίας.

Ιδιαίτερα σημαντική , όπως δήλωσε, είναι η συμφωνία για το κοινό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποία θα αποτελέσει βάση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να λειτουργήσουν ως «τη μοναδική δύναμη ενός έθνους στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Επίσης, ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη ενός κοινού προξενείου στο Μιλάνο,  όπου θα ενωθούν οι διπλωματικές αποστολές Τιράνων και Πρίστινα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr