Δυσανασχέτηση ΝΑΤΟ για τη στρατικοποίηση της Κριμαίας




Μάρτιος 14, 2015.

Ο διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Philip Breedlove, - γράφει το ρωσικό δημοσίευμα-  δήλωσε, πρόσφατα, σε συνάντηση με δημοσιογράφους:


 «Βλέπουμε στην Κριμαία σημαντικές αλλαγές, όσον αφορά τα όπλα που αναπτύσσονται εκεί. Έχει εγκατασταθεί σύστημα αντι-ελέγχου που καλύπτει το ήμισυ της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και βλήματα «επιφανείας- επιφανείας» που την καλύπτουν απόλυτα.

Αυτά τα οπλικά συστήματα έχουν μεταμορφώσει την Κριμαία ως ένα ισχυρό εφαλτήριο, παρέχοντας μια προβεβλημένη δύναμη στην περιοχή», είπε ο διοικητής.
Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, η τοποθέτηση των όπλων απειλεί άμεσα την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και είναι ικανή να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε ο Breedlove για τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τα αμερικανικά πλοία που έρχονται στη Μαύρη Θάλασσα, απάντησε ότι η ρωσική στρατιωτική συμπεριφορά στην περιοχή, στο σύνολό της, δεν είναι επιθετική.

«Έχουμε δει μια διαφορετικά συμπεριφορά (των Ρώσων) αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής μπορεί να ονομασθεί «επαγγελματική», είπε.

Παρατήρησε όμως, ότι η προσέγγιση των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, παρακολουθούνται αδιάλειπτα. 

Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, σχολιάζοντας αυτήν και άλλες δηλώσεις του διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Philip Breedlove, όπου, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τις «παγωμένες συγκρούσεις ως μέσο άσκησης πολιτικών πιέσεων στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ κάνει μια τεράστια αντι-ρωσική εκστρατεία προπαγάνδας.

«Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις αυτές προωθούν μια μαζική αντι-ρωσική εκστρατεία προπαγάνδας με μοναδικό σκοπό να δικαιολογήσει, κάπως,  την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ κατά της χώρας μας, για να δικαιολογήσει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την συγκέντρωση στρατιωτικών ομάδων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Λουκασέβιτς και πρόσθεσε: «τέτοιες καταστάσεις είναι τόσο παράλογες και εκτός επαφής με την πραγματικότητα που δεν αξίζουν κάποια ιδιαίτερα σχόλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρ’ όλα αυτά- συνεχίζει το δημοσίευμα  της ρωσικής στρατιωτικής επιθεώρησης- τα πλοία του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να έρχονται τακτικά στη Μαύρη Θάλασσα και επισκέπτονται τα λιμάνια των συμμάχων του.

Για παράδειγμα στη Βουλγαρία, όπου παρεμπιπτόντως, δημιουργήθηκε  ένα σημείο ελέγχου των ναυτικών δυνάμεων της συμμαχίας.

Η Ρουμανία, στην οποία εδρεύει αμερικανική βάση πυραυλικής άμυνας με το σύστημα Aegis και πυραύλους αναχαίτισης SM-3.

Στην Τουρκία στις αμερικανικές βάσεις της Σμύρνης και του Ιντσιρλίκ εδρεύουν 1.500 αξιωματικοί του Πενταγώνου και στην Γεωργία προβαίνουν σε κατάρτιση των στρατευμάτων με σκοπό την εχθρική στάση τους προς τη Ρωσία, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr