Κούρδος κατασκεύασε μονοθέσιο αεροπλάνο




Μάρτιος 20, 2015.

Η κουρδική περιοχή του Ιράκ, άνοιξε νέους δρόμους,  με την επινόηση του πρώτου μονοθέσιου αεροπλάνου,  που μπορεί να πετάξει επί πέντε ώρες.


Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε από τον Κούρδο Νεριβάν Ενβέρ στην Αρμπίλ.
Ο 38χρονος Ενβέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους  κατά την τελετή της δοκιμαστικής πτήσης ότι είχε δημιουργήσει το αεροπλάνο για τις δυνάμεις πεσμεργκά, στον αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους.

Ο Ενβέρ πέταξε το αεροπλάνο στην δοκιμαστική πτήση επί πέντε λεπτά, πάνω από την πόλη της Αρμπίλ, μέχρι το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος είναι έξι  μέτρα μήκος και 8,5 μέτρα πλάτος και μπορεί να πετάξει μέχρι και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Κούρδος κατασκευαστής δήλωσε ότι ήταν το όνειρό του να κατασκευάσει ένα αεροπλάνο, αλλά λόγω του Ισλαμικού κράτους, επίσπευσε  την δημιουργία του,  τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Ενβέρ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί,  για την υποστήριξη στην πρωτοβουλία του και υποσχέθηκε ότι μια μέρα θα επινοήσει ένα πιο αναπτυγμένο αεροπλάνο για τις δυνάμεις πεσμεργκά.

Η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση δεν κατέχει πολεμικά αεροπλάνα, έχει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό ελικοπτέρων. Η πρωτοβουλία του Νεριβάν Ενβέρ δίνει μηνύματα για τα μελλοντικά σχέδια της αεράμυνας στην περιοχή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr