Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Βουλγαρία- Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ




Μάρτιος 12, 2015.

Εάν οι αναγνώστες ή οι τηλεθεατές ενημερώνονται μόνο με τοποθετήσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τότε αυτή δεν είναι ενημέρωση, αλλά παραπληροφόρηση.

Αυτό δήλωσε η  πρέσβειρα των ΗΠΑ  στη Βουλγαρία, Marcie B. Ries, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Σόφια,  με θέμα «Τα ΜΜΕ ως εργαλείο ελέγχου της εξουσίας».


«Θεωρώ τον εαυτό μου ως πρώην δημοσιογράφο ραδιοφώνου και τρέφω μεγάλο σεβασμό στο έργο των δημοσιογράφων και των εκδοτών,  και τους ευχαριστώ για το ρόλο τους σε μια δημοκρατική κοινωνία», είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τη γνώμη της, οι άνθρωποι πρέπει να ακούν διαφορετικές απόψεις για να καταλαβαίνουν καλύτερα τον κόσμο στον οποίο ζουν, χωρίς αποκλεισμούς, τόσο σε θέματα διαφθοράς, όσο σε πολιτικά, υγείας κ.ά.

«Σήμερα είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, που είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πρέπει να εμπιστευόμαστε. Σε μια χώρα που η ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης περιορίζεται σε λίγα άτομα, ο λαός λαμβάνει μια υποκειμενική γνώμη και ακούει μόνο τη μία πλευρά της αλήθειας.

»Στη Βουλγαρία, το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός Media

»Την τελευταία δεκαετία, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολιτικά συμφέροντα, αγόρασε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προσπαθεί να επηρεάσει τη γνώμη των ανθρώπων.

»Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς των εκδόσεων, ποιος κινεί τα νήματα αυτών των συντακτών και των ιδιοκτητών των αντίστοιχων  μέσων ενημέρωσης», δήλωσε η Marcie B. Ries, στην παρέμβασή της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr