Βασιλιάς Ιορδανίας: Οι Εβραίοι φταίνε για τους τζιχαντιστές…




Μάρτιος 10, 2015.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, δήλωσε στις 10 Μαρτίου ότι η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην κινητοποίηση μιας τζιχάντ τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως σημειώνει το ισραηλινό κανάλι «9».


Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Αμπντάλα, πρόσθεσε ότι η συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων «είναι ζωτικής σημασίας για τον κατευνασμό των ακραίων ισλαμιστών».
 
Όσον αφορά τη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους»- ‘ΙΚ’,  των δυτικών χωρών που υποστηρίζονται από μια σειρά από αραβικές χώρες,  ο Αμπντάλα είπε ότι στον πόλεμο αυτόν πρέπει να έχουν την πρώτη θέση όλες οι ισλαμικές χώρες, γιατί αυτές απειλεί, στην ουσία, η τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Πριν από λίγες ημέρες- σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα- η σύζυγος του Αμπντάλα, η βασίλισσα Ράνια (φωτό), χαρακτήρισε τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’, ως τρελούς που στρεβλώνουν  την ουσία του Ισλάμ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr