Βόρεια Συρία :95 φυλακισμένοι δραπέτευσαν από φυλακή του ‘Ισλαμικού κράτους’




Κούρδοι μαχητές κλείνονται σε κλουβιά στο ύπαιθρο

Μάρτιος 10, 2015.

Περίπου 95 αιχμάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων και Κούρδων μαχητών, δραπέτευσαν από μια φυλακή  του ‘ισλαμικού κράτους’ στη βόρεια Συρία, αλλά οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση μιας ομάδας παρακολούθησης, όπως ανέφερε την Τρίτη -δημοσιεύει η ισραηλινή «yedioth ahronoth».


Η δραπέτευση έλαβε χώρα στην πόλη αλ Μπάμπ, 30 χιλιόμετρα νότια της τουρκικής μεθορίου, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου  του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ ελέγχουν όλες τις περιοχές στη βόρεια Συρία, τις οποίες ελέγχουν για να εντοπίσουν τους δραπέτες.

Μεταξύ των δραπετών  είναι Σύριοι πολίτες, 30 Κούρδοι μαχητές και μέλη ισλαμικών ταγμάτων τα οποία αντιτίθενται στο σκληροπυρηνικό ‘ισλαμικό κράτος’, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το ‘ισλαμικό κράτος’ έχει θέσει την πόλη σε υψηλή επιφυλακή και χρησιμοποιώντας μεγάφωνα προτρέπουν τους πολίτες να συλλάβουν τους δραπέτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί αρκετοί και παραδόθηκαν στους εξτρεμιστές.

«Έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου και ψάχνουν σε όλα τα σπίτια», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Αμπντούλ Ραχμάν.

«Αλλά, υπάρχει μια αδυναμία στη σύλληψή τους, αφού ένας μεγάλος αριθμός των κρατουμένων έχει διαφύγει», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr