Πρώην πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Ο λαός της Κριμαίας νοιώθει μέρος της Ρωσίας




Μάρτιος 10, 2015.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιούκο Χατογιάμα, έφθασε στην Κριμαία για να εκτιμήσει επί τόπου την κατάσταση στην Χερσόνησο.


Το υπουργείο Εξωτερικών του Τόκιο κάλεσε τον Χατογιάμα να αναβάλει την επίσκεψη, αλλά ο Χατογιάμα προτίθεται να εξακριβώσει προσωπικά τις επιθυμίες του λαού της Κριμαίας για την επανένωση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψή του «μπορεί να σημαίνει αναγνώριση de facto την κυριαρχία της Ρωσίας επί της Κριμαίας».

«Όταν επιστρέψω στο Τόκιο, θα εξηγήσω στους Ιάπωνες ότι ο λαός της Κριμαίας έχει επίγνωση του εαυτού του, ως μέρος της Ρωσίας», είπε ο Χατογιάμα και πρόσθεσε:

«Για να λυθεί το πρόβλημα των βόρειων  διαμερισμάτων της χώρας (όπως η Ιαπωνία  αποκαλεί τις τέσσερις Κουρίλες νήσους) πρέπει να κατανοήσουμε πώς και τι η Ρωσία σκέφτεται για την Κριμαία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι  το Τόκιο «πρέπει να σκεφθεί προσεκτικά σχετικά με το εάν η ακολουθία των δυτικών κυρώσεων είναι σωστή απόφαση», σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr