Σκόπια: Η Αυστραλία πρέπει να αναγνωρίσει τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»




Μάρτιος 18, 2015.

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι, κυριολεκτικά  οι ( Έλληνες της Αυστραλίας) εθνικιστές έχουν τόση δύναμη , ώστε να μπορούν να ελέγχουν την εξωτερική πολιτική της χώρας», δήλωσε σήμερα (χθες) στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο ο βουλευτής Λούκ Σίμπκινς γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει: 


Σήμερα στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας ο βουλευτής Luke Xavier Linton Simpkins έθεσε το ζήτημα της αναγνώρισης του συνταγματικού ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους από την Αυστραλία.

Σε δελτίο τύπου από την ομιλία του αναφέρει ότι αυτό «είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας για πολλούς βουλευτές και μάλιστα, για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα».

Ο ίδιος ο οποίος προσβλέπει σε ψήφους από τους Σλάβους στην Αυστραλία δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Εγώ σπάνια διαφωνώ με τις αποφάσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησής μας, γιατί πιστεύω ότι όλα τα μεγάλα ζητήματα είναι του υπουργού Εξωτερικών και της εκτελεστικής εξουσίας στο σύνολό της, επάνω σε σωστές κινήσεις. Το ζήτημα για το οποίο θέτω είναι ότι διαδοχικές ομοσπονδιακές κυβερνήσεις μας αρνούνται να αποκαλούν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα», δήλωσε ο Σίμπκινς.

Πρόσθεσε ότι πάνω από 100 χιλιάδες Αυστραλοί με σλαβική καταγωγή, πάνω από 20 ετών, (ψηφοφόροι δηλαδή) θεωρούν ότι θίγονται από τη συνεχιζόμενη χρήση του όρου «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» [ FYROM]από την Αυστραλία.

Τόνισε ότι η Ελλάδα αρνείται να αποδεχθεί τον όνομα ‘Μακεδονία’ για το βόρειο γείτονά της, επειδή, έχει, επίσης, μία επαρχία της που ονομάζεται Μακεδονία.

Ο Σίμπκινς εξήγησε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και τα δύο πολιτικά κόμματα που κυβερνούν τελικά φοβούνται ότι το ζήτημα αυτό θα ενθαρρύνει τους Έλληνες της Αυστραλίας να τους καταψηφίσουν προβαίνοντας σε αυτήν την αλλαγή της αναγνώρισης των Σκοπίων ως «Μακεδονία».

Στις 5 Μαρτίου η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Julie Isabel Bishop, σε απάντηση της επιστολής της σλαβικής κοινότητας της Αυστραλίας, τόνισε ότι η χώρα θα σεβαστεί την απόφαση της προσωρινής χρήσης της αναφοράς του ΟΗΕ, μέχρι την εξεύρεση μια αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας από τα Σκόπια και την Ελλάδα.

Ο Σίμπκινς- συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα- είναι φίλος της χώρας μας και έχει πολλές φορές επισκεφθεί τα Σκόπια και τώρα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη συνεργασία με την FYROM.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr