Σκόπια: Φακελώθηκαν με υποκλοπές τηλεφώνων πρέσβεις ΗΠΑ και Βουλγαρίας






Μάρτιος 18, 2015.

Η αντιπολίτευση των Σκοπίων, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM, έχει στην κατοχή της,  καταγεγραμμένες, παρανόμως,  τηλεφωνικές συνομιλίες του πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια.


Τα ηχητικά αρχεία έχουν υποβληθεί στους Βούλγαρους διπλωμάτες στη FYROM, όπως αναφέρει το Plus Info των Σκοπίων, επικαλούμενο τη βουλγαρική εφημερίδα Trud.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εγγραφές  των διπλωματών δόθηκαν προσωπικά, επίσης αναφέρεται ότι έχουν καταγραφεί, παράνομα,  οι δύο προηγούμενοι πρέσβεις των ΗΠΑ στα Σκόπια.

Ο αρχηγός του SDSM, από προηγούμενη συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις για υποκλοπή των επικοινωνιών σε έξι πρεσβείες στη χώρα.


Τι γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’



Σε συνέντευξή του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  δήλωσε ότι τα αρχεία τα οποία ενοχοποιούν  την κυβέρνηση για προδοσία στη διαμάχη για το όνομα του νότιου-σλαβικού κράτους.

«Υποσχεθήκαμε ότι θα δημοσιεύσουμε ό, τι έχουμε. Έχουμε αρχεία σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, για να δείτε την προδοσία από την κυβέρνηση. 

Θα δείξουμε το υλικό από την υπόθεση «Μόστρουμ» που είναι ένα εξαιρετικά τρομερό συμβάν, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικας στη λίμνη Σμίλκοβσκο στα Σκόπια. Είχαν δολοφονηθεί τότε πέντε άτομα σλαβικής καταγωγής και καταδικάστηκαν Αλβανοί για αυτό. Όλη η αλήθεια και αυτά που διαθέτουμε θα τα δημοσιοποιήσουμε- όπως υποσχεθήκαμε στους πολίτες», δήλωσε ο Ζάεφ.

Κληθείς να εκτιμήσει το αίτημα της κατηγορούσας αρχής, όπου αιτήθηκε αποστολή εμπειρογνωμόνων για την παρακολούθηση των δικαστικών υποθέσεων που σχετίζονται με την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο Ζάεφ είπε:

«Αυτή η δίωξη είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια εικόνα. Στην όλη διαδικασία είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των ξένων εμπειρογνωμόνων και η βοήθεια της ΕΕ είναι ευπρόσδεκτη. 

Είμαστε μια υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ και ως εκ τούτου έχουμε καθιερώσει σωρούς νόμων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», είπε ο Ζάεφ και διευκρίνισε ότι, προσωπικά,  δεν έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην FYROM

«Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο εισαγγελέας του οργανωμένου εγκλήματος είναι γαμπρός του επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας, Σάσο Μιγιάλκοφ. Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο πρώτος φίλος του επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας και ούτε καν το κρύβει».

Ο Ζάεφ τόνισε ότι στη χώρα υπάρχουν  ειλικρινείς και τίμιοι δικαστές και εισαγγελείς, αλλά οι συγκεκριμένοι σε υποθέσεις κατά της αντιπολίτευσης είναι υποκινούμενοι από την κυβέρνηση.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr