Οι καιροί επιβάλουν την αναδιοργάνωση της CIA




Μάρτιος 7, 2015.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, γνωστή ως CIA,  έχει ξεκινήσει μια σαρωτική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της που έχουν στόχο τη βελτίωση των ικανοτήτων της , ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο, όπου ‘παίζεται’ σήμερα το βασικότερο ‘παιχνίδι’ των πληροφοριών με βαρύτητα  στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία αναδεικνύουν πληροφορίες που στο παρελθόν ήταν δυσεύρετες.


Το κεντρικό σημείο της αναδιοργάνωσης είναι η κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται στη συλλογή των πληροφοριών  της υπηρεσίας.

Ο διευθυντής της CIA,  Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι η αναδιοργάνωση έρχεται μετά από ανάλυση πολλών μηνών και ότι, έξω προς την Υπηρεσία, εμπειρογνώμονες έχουν προβεί στη διαχειριστική δομή του οργανισμού.

Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός προσβλέπει στην προσθήκη ενός νέου υψηλού επιπέδου με τη «Διεύθυνση Ψηφιακής Καινοτομίας», η οποία θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία που εφαρμόζεται στον κυβερνοχώρο και στις προόδους που συντελέσθηκαν ή συντελούνται, οι οποίες έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας αλλαγής που συντελείται σήμερα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr