Βουλγαρία: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του FBI





Μάρτιος 4, 2015.

Αντί για την προγραμματισμένη συνάντηση  των 30 λεπτών του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  με το διευθυντή του FBI James Comey, διήρκεσε, τελικά,  περισσότερο από μία ώρα.


Σύμφωνα με βουλγαρική πηγή, οι δύο πλευρές συζήτησαν  για τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και κοινές επιχειρήσεις, καθώς και για τις επικείμενες συναντήσεις με τον διευθυντή της υπηρεσίας ασφαλείας και το γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας.

Στην κοινή ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο ο James Comey δήλωσε ότι  τόσο ο ίδιος  όσο και ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, θεώρησαν σημαντικό, κατά την έναρξη της θητείας του να  επισκεφθεί  τη Βουλγαρία.

Είπε ότι ήταν ευτυχής που κληρονόμησε μια εξαιρετική σχέση μεταξύ  των ΗΠΑ και των βουλγαρικών αρχών. Ο Μπορίσοφ υποσχέθηκε στον Comey  ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr