Η Federica Mogherini ζήτησε συγνώμη για τη χρησιμοποίηση της «Μακεδονίας» για τα Σκόπια




Μάρτιος 13, 2015.

Σκόπια.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε συγνώμη από την Ελλάδα, γιατί σε μια συνέντευξή της στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε σε «Μακεδονία», υπονοώντας το νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM.


Η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Federica Mogherini, απολογήθηκε στην Ελλάδα μετά τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βέτσερ’.

Σε συνέντευξή της στις 4 Μαρτίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πολιτική κατάσταση στο νοτιο σλαβικό κράτος, η Μογκερίνι είπε αρκετές φορές τη λέξη «Μακεδονία» υπονοώντας τα Σκόπια.

Μετά την αντίδραση των Ελλήνων και των Ελλήνων ευρωβουλευτών, ζήτησε συγνώμη.

«Πάντοτε χρησιμοποιούμε την προσωρινή ονομασία  FYROM, μερικές φορές συμβαίνει να κάνουμε λάθος, ιδιαίτερα όταν επί 24 ώρες και επτά μέρες την εβδομάδα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση», δήλωσε η Μογκερίνι.

Η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ αναφέρει ότι η Μογκερίνι,  δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη από το λαό των Σκοπίων,  που αποκαλεί τη χώρα ως FYROM, γιατί μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, έχει αυτή την προσωρινή ονομασία.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr