Το PKK ζητά Διεθνή Εγγύηση πριν από ενδεχόμενο Αφοπλισμό του




Μάρτιος 13, 2015.

Κούρδος αξιωματούχος κρίνει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσει με το σχέδιο των 10 σημείων, που ορίζονται από τον φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Ο Μοχάμεντ Αμίν Πενζβένι είναι Κούρδος πολιτικός που βρίσκεται κοντά στους  ηγέτες του  PKK και δηλώνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του PKK και των αιτημάτων του Οτσαλάν.

«Οι απαιτήσεις του PKK είναι ίδιες με τον Οτσαλάν. Έχουν προσφέρει το σχέδιο ως ένας. Τα σημεία αποτελούν προϋποθέσεις για την κουρδική ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία, και θα πρέπει να εφαρμοσθούν πριν από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε ο Πενζβένι.

«Το PKK δεν θα καταθέσει τα όπλα, εκτός εάν το Σύνταγμα της Τουρκίας τροποποιηθεί ή δοθεί μια διεθνής εγγύηση, εφόσον η τροποποιήσεις του Συντάγματος καθυστερήσει μέχρι για μετά τις εκλογές.

Τα ισχύοντα άρθρα του τουρκικού Συντάγματος είναι ενάντια στα δικαιώματα των Κούρδων και η αναφορά για ύπαρξη μιας εθνότητας που ονομάζονται Κούρδοι, πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με άρθρα που αναγνωρίζουν  την ύπαρξη του λαού των Κούρδων που έχουν δικαιώματα και απαιτούν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Πρόσθεσε: 

«Εξαρτάται από την Τουρκία. Εάν ηΤουρκία θέλει να έχει ένα σταθερό και ήσυχο περιβάλλον και να προστατεύσει την οικονομία της,  θα πρέπει να επιβάλλει αυτά τα δέκα σημεία».

Και συνέχισε:

«Οι περιφερειακές και ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, όλοι ανησυχούν για την τουρκική πολιτική. Επειδή η Τουρκία βοηθά τους εξτρεμιστές του  Ισλαμικού Κράτους και είναι συνδεδεμένη με τις μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχουν περιθωριοποιηθεί  από τον κόσμο».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr