PKK: «Μόνο ο Οτσαλάν μπορεί να πείσει του αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα»






Μάρτιος 16, 2015.

Μόνο ο φυλακισμένος ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μπορεί να πείσει του αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK να καταθέσουν τα όπλα έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ανώτερος διοικητής του κόμματος αυτού.


«Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να πείσει (τους αντάρτες) να καταθέσουν τα όπλα τους είναι ο ηγέτης Apo (Οτσαλάν)», δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ο οποίος είναι διοικητής του PKK και συνεπικεφαλής της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, που αποτελεί ομπρέλα του PKK.

Σε συνέντευξή του στην  τουρκική εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’  και μιλώντας από τη στρατιωτική βάση του PKK στην Περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν στο όρος Καντίλ,  δήλωσε ότι οι αντάρτες δεν θα λάβουν σοβαρά υπόψη οποιαδήποτε εντολή  από έναν άλλο.

«Δεν μπορούμε να πείσουμε τους αντάρτες», είπε και πρόσθεσε: «Ο Οτσαλάν πρέπει να απελευθερωθεί από τη φυλακή ή να του δοθεί άδεια να συναντηθεί με τους μαχητές».

Οι Κούρδοι, πάντως περιμένουν ένα μήνυμα από τον Οτσαλάν κατά τη διάρκεια της γιορτής του κουρδικού νέου έτους ή Νεβρούζ, μήνυμα που θα μεταδοθεί, ως εικάζεται, μέσα από τη φυλακή στο νησί Ιμραλί, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Βαγίκ στη συνέντευξή του δήλωσε ότι η απελευθέρωση του Οτσαλάν, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας, είναι ένα «ρεαλιστικό αίτημα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr