Τουρκία: Δυσμενείς μετακινήσεις σε πέντε χιλιάδες αστυνομικούς , «πολέμιους» του Ερντογάν




Απρίλιος 30, 2015.

 Μετά το πρώτο κύμα αναγκαστικής συνταξιοδότησης, στις 29 Απριλίου έγινε μια δεύτερη επιχείρηση εναντίων αστυνομικών στην Τουρκία, με μεταθέσεις και μετακινήσεις χιλιάδων υπαλλήλων.


Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας,  5.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων 440 διοικητών της αστυνομίας και μια σειρά από επιθεωρητές, μετακινήθηκαν σε δυσμενείς θέσεις, λόγω, όπως εικάζεται, εμπλέκονται στην υπόθεση της δημοσιοποίησης της διαφθοράς στην κυβέρνηση, που ήρθε στο φως στις 17 και στις 25 Δεκεμβρίου του 2013.

Πολλοί από αυτούς έχουν εργασθεί προηγουμένως στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στη δίωξη λαθρεμπορίου και παραρτημάτων του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και στην τουρκική μυστική υπηρεσία.

Δύο χιλιάδες από αυτούς μετακινήθηκαν, παρά ότι είχαν  διοικητικό βαθμό, σε οργανισμούς ουδέτερους όπως σε δασαρχεία, υπηρεσία τροφίμων, αγροτικών υποθέσεων και περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας βοηθητικές εργασίες.

Άλλοι 2.500  αναμένεται να μετακινηθούν μέχρι τον Ιούνιο σε παρόμοιες υπηρεσίες, προκειμένου να απομακρυνθούν από το στενό κράτος.

Η πλειοψηφία των συνταξιοδοτημένων και μετακινηθέντων φέρονται να συνδέονται με το ‘παράλληλο κράτος’. Το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)  τους έχει κατηγορήσει  ως συμπαθούντες του  θρησκευτικού λόγιου,  Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση, γράφει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr