Ο τουρκικός στρατός σκότωσε τον πρώην επικεφαλής του κουρδικού κόμματος





 Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρουν τη σορό του Κούρδου πολιτικού που μάχονταν από τις τάξεις του PKK (DHA)




Απρίλιος 12, 2015.



Ο  Τζεζμί Μπουντάκ , πρώην συν-επικεφαλής του φιλο-κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) της Τουρκίας, σκοτώθηκε από τον τουρκικό στρατό το Σάββατο, εν μέσω σύγκρουσης ανταρτών του PKK  με τον τουρκικό στρατό στην περιοχή της Agri.


Το δημοσίευμα επικαλείται κουρδικές πηγές και σημειώνει ότι η  μάχη  των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού έλαβε χώρα στο χωριό Γιουκαρί Τουτέκ της επαρχίας Αγκρί, όπου σκοτώθηκαν πέντε Κούρδοι.

Ο Νουρί Τσελίκ, συν-επικεφαλής του φιλοκουρδικού  δημοκρατικού κόμματος των  περιφερειών (BDP), επιβεβαίωσε  το θάνατο του Τζεζμί Μπουντάκ και είπε ότι τα κορμιά των ανταρτών τους παραδόθηκαν από τον τουρκικό στρατό.



Οι τελευταίες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού έρχονται σε μια τεταμένη στιγμή, καθώς η τουρκική κυβέρνηση και το PKK έχουν εμπλακεί  σε μια βραδυκίνητη ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του τριαντάχρονου αντάρτικου, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr