Ένα μη επανδρωμένο αναστάτωσε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης






Απρίλιος 12, 2015.

Πιλότος ενός αεροσκάφους  που έλαβε πορεία προσγείωσης, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι ένα κόκκινο μη επανδρωμένο ελικόπτερο – παιχνίδι, βρέθηκε κοντά στο αεροσκάφος και είναι το τρίτο που παρατηρείται κατά τους τελευταίους μήνες.


Το θέμα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του έντυπου Τύπου την  Κυριακή: 

«Ένα αεροπλάνο καθώς προσγειώνονταν ανέφερε ότι ένα χρώματος κόκκινου μη επανδρωμένο ελικόπτερο- σαν παιχνίδι, βρισκόταν στα 1.100 πόδια και ο πιλότος ρώτησε εάν ο πύργος ελέγχου το έβλεπε. Αλλά από τον πύργο ελέγχου η απόσταση ήταν μεγάλη για το διακρίνει».

Άλλη μία εμφάνιση ενός τέτοιου ιπτάμενου αντικειμένου είχε γίνει  αντικείμενο διαμάχης τον Ιανουάριο, όταν ένα βίντεο κλιπ, 12 λεπτών, έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος να περνά πάνω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη και είχε αναρτηθεί στο YouTube,  ενώ υπήρξε νομική διαδικασία κατά του ιδιοκτήτη του drone.

Πάλι, τον Φεβρουάριο άλλο ένα drone στο ίδιο αεροδρόμιο πυροδότησε διαμάχη, όταν ένας πιλότος ανέφερε ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος πέρασε δεξιά από το αεροσκάφος.

Η τουρκική αστυνομία ψάχνει όλη την περιοχή για να εντοπίσει το σημείο από το οποίο ελέγχεται, χωρίς μέχρι τώρα να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr