Η Τουρκία καταδικάζει τον Πούτιν για αναφορά του σε Γενοκτονία των Αρμενίων





Απρίλιος 24, 2015.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απέρριψε και καταδίκασε τις αναφορές του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που αποκάλεσε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους ως ‘Γενοκτονία’, γράφει η τουρκική εφημερίδα ΄Μπουγκούν’.


Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ Τουρκίας  σημειώνει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές δολοφονίες, εξορίες, διωγμούς,  που η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει στον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και στην Ανατολική Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζει και ο ίδιος (ο Πούτιν) καλύτερα τι είναι μια γενοκτονία και ποια είναι η νομική της διάσταση».

Η Τουρκία παραδέχεται ότι πολλοί Αρμένιοι, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά, ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών που εκτιμάται από τους Αρμενίους σε 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, είναι ‘φουσκωμένος’  και αρνείται ότι οι θάνατοι αυτοί  είναι πράξη γενοκτονίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr