Κάιρο: Συνάντηση Τούρκου πολιτικού με τον αρχηγό της CIA




Απρίλιος 24, 2015.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο, την οποία επισκέπτεται ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών, Τζον Μπρέναν,   έγινε συνάντηση με τον βουλευτή του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος (MHP) και υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας, κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.


Η πληροφορία ξάφνιασε τα τουρκικά ΜΜΕ και  σε ερώτηση δημοσιογράφων προς το Εθνικιστικό Κόμμα, το τελευταίο απάντησε άγνοια για τη συνάντηση.

Ο επικεφαλής του Αιγυπτιακού Οργανισμού Πληροφοριών, Χαλέντ Φαούζου, ανέφερε ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες ο ιδιαίτερος γραμματέας του Τζον Μπρέναν, Theodore Singer και ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Κάιρο, Robert Stephen Beecroft.

Σχετικά με την συνάντηση, Metin Özkan, σύμβουλος του ηγέτη του MHP, Devlet Bahçeli, δήλωσε προς το ‘Ulusal Kanal’, ότι δεν έχει το κόμμα καμία πληροφόρηση για τη συνάντηση αυτή. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν ήξερε εάν πράγματι έγινε.

Όπως έχουμε σημειώσει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντήθηκε με το διευθυντή της CIA στις 19 Απριλίου στο Κάιρο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr