Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αποκάλεσε την κυβέρνηση του Κιέβου ‘φασιστική’




Απρίλιος 17, 2015.

Σε συνέντευξή του στην "Gazeta.ru", ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να γίνει ρυθμιστής των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, μίλησε, επίσης, με εξαιρετικά σκληρά λόγια για την ουκρανική κυβέρνηση.


Ο γνωστός πολιτικός στην Ελλάδα, πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», που τέθηκε σε συνασπισμό με το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο  Πάνος Καμμένος ήταν ο μόνος δυτικός πολιτικός, στην τέταρτη διάσκεψη της Μόσχας για την Ασφάλεια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Θα δηλώσει ο Πάνος Καμμένος: 

«Η Ελλάδα για πολλά χρόνια είναι φίλος και σύμμαχος της Ρωσίας. Μαζί ομολογούν την Ορθόδοξη Πίστη και έχουμε μια κοινή ιστορία. Η Ρωσία έχει  πάνω από 300 χιλιάδες Έλληνες. Η Ρωσία μας έχει στηρίξει σε δύσκολες στιγμές, ακόμη και κατά την κρίση της Κύπρου».

«Ναι, είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το μήνυμά μου προς τους οργανισμούς αυτούς  είναι το εξής: θα πρέπει να συνεργασθούμε με τη Ρωσία και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την άρση του εμπάργκο. Οι κυρώσεις έχουν γίνει  μία καταστροφή, όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά και για την ΕΕ».

Αναφερόμενος στους Έλληνες της Κριμαίας θα επισημάνει: 

«Ναι, πράγματι, ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία, δέχθηκε επίθεση από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, καθώς και για την προστασία των ελληνικών οικογενειών υπήρχε μόνο η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων».

Απαντώντας στην ερώτηση για τον όρο που χρησιμοποίησε για την κυβέρνηση της Ουκρανίας, είπε: 

«Ο ελληνικός πληθυσμός στην Κριμαία είχε πάντα στενούς δεσμούς με τον τοπικό ρωσόφωνο πληθυσμό. Χθες συζήτησα το θέμα με τον Πατριάρχη Κύριλλο- μοιραζόμαστε την Εκκλησία, πιστεύουμε στις ίδιες αξίες, και ήταν απλά αδύνατο αν μην προστατεύσουν τους Έλληνες από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr