Ποροσένκο: Χωρίς τους Ουκρανούς δεν θα υπήρχε νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο




Απρίλιος 26, 2015.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι χωρίς τους Ουκρανούς δεν θα υπήρχε νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό αναφέρει το Ria Novosti, παραθέτοντας δήλωση του αρχηγού του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βετεράνους στην επαρχία Μικολάιφ.


«Δεν θα είχε κερδηθεί ο πόλεμος χωρίς τους Ουκρανούς! Δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει το αντίθετο! Η συμβολή της Ουκρανίας στη νίκη κατά του ναζισμού είναι τεράστια. Δεν θα υπήρχε νίκη χωρίς εμάς», δήλωσε ο Ποροσένκο και χαρακτήρισε  ‘εξωφρενικούς’ του ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι θα είχε κερδίσει τον πόλεμο χωρίς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, αυτά που ισχυρίζονται οι Ρώσοι,  αποτελούν  βεβήλωση στη μνήμη των πεσόντων και παρωδία στα συναισθήματα των βετεράνων».

Το ρωσικό πρακτορείο ‘Ρέγκνουμ’ σημειώνει ότι πριν από μερικά χρόνια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συμφώνησε με την άποψη ότι εάν η Ρωσία και Ουκρανία είχαν χωριστεί, η Σοβιετική Ένωση, δεν θα μπορούσε να κερδίσει στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

«Θα είχαμε κερδίσει, εμείς είμαστε η  χώρα – νικήτρια», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από το 70% των ανθρωπίνων απωλειών ήταν από τη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία- ΡΣΟΣΔ-РСФСР.

«Ο πόλεμος  κερδήθηκε από πόρους της ΡΣΟΣΔ (σημερινής Ρωσίας)» είπε ο πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό δεν μειώνει τη συμβολή στη νίκη όλων των άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι « σήμερα, βλέπουμε ότι δεν επιχειρείται μόνο, δυστυχώς, να ερμηνευθούν τα γεγονότα του πολέμου, αλλά να στρεβλωθούν με κυνικά και απροκάλυπτα ψέματα, με κραυγαλέες συκοφαντίες σε μια ολόκληρη γενικά ανθρώπων, που έχασαν τα πάντα για τη νίκη, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και την ελευθερία στην πατρίδα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr