Σαμπάχ: Ελιγμοί ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στα διεθνή ύδατα




Απρίλιος 18, 2015.

«Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Μεσογείου, το Σάββατο, προτρέποντας τα τουρκικά μαχητικά να ανταποκριθούν  με την ίδια συμπεριφορά», γράφει η τουρκική εφημερίδα.


Συγκεκριμένα- συνεχίζει το δημοσίευμα- δύο ελληνικά μαχητικά F-16, παρενόχλησαν δύο τουρκικά F-16, το Σάββατο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν πτήσεις εκπαίδευσης στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο αναφέρει ότι τα τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά επί συνολικά 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα τα τουρκικά αεροσκάφη να ανταποκριθούν στην πρόκληση.

Επιπλέον, τρία ελληνικά F-16 παρεμπόδισαν ένα τουρκικό αεροσκάφος περιπολίας πάνω από το διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Αυτή η παρενόχληση προσθέτει – συνεχίζει η Σαμπάχ- την παρατεταμένη ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μια περιοχή, η οποία παραμένει σημαντική πηγή τριβών μεταξύ των δύο γειτόνων.

Εν τω μεταξύ, τα συστήματα πυραυλικής άμυνας της Συρίας διατήρησαν κλειδωμένα στο ραντάρ τουρκικά F-16 που επιχειρούσαν πτήσεις περιπολίας πάνω από τις επαρχίες των συνόρων  Χατάι-Οσμάν- Γκαζιαντέπ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr