Προσγειώθηκε το πρώτο αμερικανικό αεροσκάφος στο Μπουργκάς




Απρίλιος 2, 2015.

Μπουργκάς- Βουλγαρία.

Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να καταφθάνουν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα που αναφέρει την προσγείωση του πρώτου αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου C-17 στο αεροδρόμιο Σαράφοβο, του Μπουργκάς.


Από την επόμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια των τριών επόμενων μηνών, θα φθάσουν στη Βουλγαρία μαχητικά αεροσκάφη F-15 και 350 Αμερικανοί στρατιώτες.

Θα μεταφερθεί ικανός στρατιωτικός εξοπλισμός που θα  χρησιμοποιηθεί σε μια μακροπρόθεσμη στρατιωτική άσκηση Βουλγαρίας –ΗΠΑ  που φέρει την ονομασία «Operation Atlantic Resolve», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ενίσχυση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων του βουλγαρικού στρατού και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου από το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας και μόλις χθες σχετική αναφορά έκανε και ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στη Βουλγαρική Βουλή.

Σχετικά με ασκήσεις αυτές που προβλέπονται καθ’ όλο το έτος, η διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η «Operation Atlantic Resolve» αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για την ασφάλεια των εταίρων του ΝΑΤΟ, λόγω της πίεσης που νοιώθουν από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Εκτός από τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, η Βουλγαρία συμφώνησε να δημιουργηθούν στο έδαφός της τρία κέντρα διοίκησης και συντονισμού του ΝΑΤΟ- στη Σόφια, στο Πολεμικό Ναυτικό στη Βάρνα και ένα κινητό κέντρο, στα περίχωρα της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Το πρώτο τέτοιο κέντρο θα αρχίσει τη λειτουργία του στο τέλος του έτους.
Η Βουλγαρία είναι μία από τις έξι χώρες- μέλος του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης που θα διαχειρίζεται κέντρα διοίκησης και συντονισμού της Συμμαχίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr