Τουρκία: Τρεις υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας- αιτία της γενικής διακοπής ρεύματος




«Δεν αποκλείεται επίθεση στον κυβερνοχώρο», λέει ο αρμόδιος υπουργός


Απρίλιος 2, 2015.

Η γενική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην μείζονα επικράτεια της Τουρκίας, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, οφείλεται στη βλάβη τριών μεγάλων ηλεκτρικών υποσταθμών.

Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου  από τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ.


Η σοβαρή βλάβη στην παροχή ηλεκτρικής ισχύος στην Τουρκία συνέβη το πρωί της 31ης Μαρτίου, φέρνοντας χάος επί 6 με 10 ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης, της Αττάλειας, της Τραπεζούντας, Ριζούντας, Τσορούμ, Ντιγιαρμπακίρ και πολλές άλλες περιοχές.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα στις 31 Μαρτίου, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρείς κύριοι ηλεκτρικοί υποσταθμοί, με αποτέλεσμα την πτώση της παροχής στο σύνολο του συστήματος της χώρας. Αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό. Οι πιθανότητες μιας τέτοιας βλάβης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας είναι μία στις 84.500. Γνωρίζουμε τι συνέβη, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το γιατί. Διερευνούμε όλες τις πιθανότητες, ακόμη και σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για πρόκληση της βλάβης», δήλωσε ο Γιλντίζ.

Ο  Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι το σύστημα ισχύος της χώρας έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αλλά, όπως είπε, από ατυχήματα κανείς δεν μπορεί να είναι απρόσβλητος.

Ως παράδειγμα ο Γιλντίζ έθεσε τη συσκότιση τον Αύγουστο του 2003 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί 36 ώρες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr