Δυστυχία στις γειτονιές – εκατομμύρια στο κέντρο των Σκοπίων






Απρίλιος 4, 2015.

Σκόπια.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE συνεχίζει να δαπανά εκατομμύρια ευρώ  προκαλώντας τους πολίτες στο έργο «Σκόπια 2014», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων και προσθέτει ότι «αυτή η τρέλα που συμβαίνει  δεν μπορεί να την παρεμποδίσει το αλβανικό κόμμα DUI που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό».


Τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζεται ένα νέο έργο δίπλα στο Μουσείο του VMRO-DPMNE στην πόλη των Σκοπίων και για αυτό έχουν προγραμματισθεί € 520.000 χωρίς τον ΦΠΑ. 

Αυτό ανακοινώθηκε από την αντιπολίτευση. Στην πρώτη προβολή αυτού του έργου είχε αναγραφεί ότι θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια, αλλά μέχρι σήμερα το κόστος έχει φθάσει τα € 20.500.000, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για μουσείο του κόμματος VMRO-DPMNE είναι 13, 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι για το συνολικό έργο του κέντρου των Σκοπίων,  έχουν διατεθεί 800 εκατομμύρια ευρώ.  Ενώ αυτά τα χρήματα ξοδεύονται από το σλαβικό κόμμα στους αλβανικούς οικισμούς αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα διαβίωσης. 

Ο δήμος του Τέτοβο, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους ακόμη δεν έχει διορθώσει το ζήτημα του νερού από την τεράστια ρύπανση της περιοχής.

Στην Στρούγκα, που είναι τουριστική πόλη, εξακολουθεί να έχει προβλήματα με την καταστρεμμένη υποδομή της.

Μια σειρά άλλων δήμων μόλις και μετά βίας επιβιώνουν  και οι προϋπολογισμοί τους φθάνουν μόνο για τους μισθούς των υπαλλήλων τους, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr