Οι Σλάβοι από τη Μακεδονία ζητούν από τον Τσίπρα να ανοίξει τα κομμουνιστικά αρχεία




Απρίλιος 13, 2015.

Ο Τάσκο Γιοβάνοφ, πρόεδρος του Συλλόγου  «Των παιδιών των προσφύγων από τη Μακεδονία» κατά τη συνάντησή τους στο χωριό Μπρεστ του Στιπ,   ζήτησε σε ομιλία του από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει τα αρχεία του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας.


«Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των Σλάβων στρατιωτών στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο και να καθοριστεί η εθνική τους ταυτότητα», δήλωσε ο Γιοβάνοφ.

Κατά τη συνάντηση στην περιοχή του Στιπ, οι απόγονοι των προσφύγων από τη Μακεδονία, συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα, ιδιαίτερα τις νέες πολιτικές  αλλαγές στην Ελλάδα και την αμετάβλητη στάση της, απέναντι στο λεγόμενο «μακεδονικό» ζήτημα.

«Ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πιστεύουμε ότι θα άρει τον αποκλεισμό των διαβατηρίων των «Μακεδόνων».

 »Πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις του «μακεδονικού»-σλαβικού λαού, τόσο στους Σλάβους που γεννήθηκαν στη Μακεδονία, όσο και σε αυτούς που ζουν στην Μακεδονία», δήλωσε ο Γιορντάν Τούνεφ, πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδονία του Αιγαίου» στην πόλη  Στιπ.

Επίσης, ο Γιοβάνοφ, είπε ότι κάθε χρόνο στέλνουν μηνύματα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στις ελληνικές αρχές για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σλάβοι στη Μακεδονία, στην Ελλάδα.


 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr