Επαφές ανταρτών του PKK με τη CIA για ανταλλαγή πληροφοριών




Απρίλιος 13, 2015.

«Ειδικές  αμερικανικές δυνάμεις  φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK. Η τελευταία- γνωστή συνάντηση- μεταξύ Αμερικανών αξιωματικών και τρομοκρατών πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Οι Αμερικανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι θα παρέχουν, επίσης, πληροφορίες στους Κούρδους τρομοκράτες», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Δημοσίευμα, εξάλλου του «Daily Beast» που υπογράφει ο Jesse Rosenfeld, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της κουρδικής οργάνωσης του PKK στο βόρειο Ιράκ. 

Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ο Αγκέτ Καλαρί, ένας από τους επικεφαλής του PKK που λέει: «Οι Αμερικανοί μας είπαν τι χρειάζονται (από εμάς) και θα μας παράσχουν πληροφορίες, ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη συμφωνία».

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει τις επισκέψεις αυτές των Αμερικανών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους Κούρδους αντάρτες χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

Η MIT επισημαίνει ότι οι επαφές των Αμερικανών με τους Κούρδους, τόσο με τους πεσμεργκά, όσο και με τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν «μακριά από τα νύχια των τζιχαντιστών, τις πλούσιες πετρελαιοπηγές του βόρειου Ιράκ».

 Για το σκοπό αυτόν, ενισχύουν με υλικοτεχνική υποδομή  τις κουρδικές ομάδες, οι οποίες συνεργάζονται στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr