Frankfurter Allgemeine Zeitung: Δημιουργήθηκε «μυστική ομάδα για την Ελλάδα»







Απρίλιος 20, 2015.

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δημοσίευσε ότι έχει διαμορφωθεί μια νέα διαπραγματευτική ομάδα που ονομάζεται «Ομάδα δείπνου της Φρανκφούρτης», που δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια ενός δείπνου.



Οι συμμετέχοντες στην ομάδα, συνεργάτες είναι ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν-Κλοντ Γιουγκέρ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αλέξης Τσίπρας.


Η συνάντηση αυτή οδήγησε σε μια μίνι σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στα μέσα του περασμένου μήνα.


Σκοπός της, ήταν ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των τεχνικών ομάδων, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.


Η «Ομάδα της Φρανκφούρτης» συνεδριάζει τρεις έως τέσσερις φορές  την εβδομάδα, επιτυγχάνοντας την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, τηλεδιάσκεψης ή προσωπικών συναντήσεων.


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η νέα διαπραγματευτική ομάδα είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα.


 Οι διαβουλεύσεις είναι μυστικές, αλλά ο αντίκτυπος έγινε αισθητός την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα τιμήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν προς το ΔΝΤ, και λίγες ημέρες αργότερα, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, είχε λάβει χρήματα για τη δόση του Ταμείου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή η διαπραγματευτική ομάδα, εξέτασε διάφορες επιλογές για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στις συνομιλίες, ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, σημειώνει το PlusInfo.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr