Gazprom: ‘Αβάσιμες’ οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής




Απρίλιος 22, 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην «Gazprom» επίσημο κατάλογο των απαιτήσεων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής έρευνας, που ξεκίνησε το 2012. 


Η ρωσική εταιρεία θα προβεί κατά της αξίωσης αυτής, όπως δημοσιεύει το «Τσέρνα μόρε νόβοστι» επικαλούμενη  τη ρωσική ‘Tvrain’.


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαβιβάσει στην «Gazprom», τον επίσημο κατάλογο των ισχυρισμών, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κατά παράβαση της νομοθεσίας περί αντιμονοπωλιακών πολιτικών της ΕΕ», δήλωσε την Τετάρτη η Επίτροπος του Ευρωπαϊκού  Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.


Οι αξιώσεις που εγείρονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της  ρωσικής εταιρείας «Gazprom» θεωρούνται από την τελευταία,  ως αβάσιμες. Η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης σε ευθέτω χρόνω.

Η αξία των μετοχών της «Gazprom» στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μειώθηκε κατά 3% κάτω από το κλείσιμο της χθεσινής διαπραγμάτευσης μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αντιμονοπωλιακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η ρωσική εταιρεία ενέργειας χρώνονταν με παραβιάσεις των νόμων, σχετικά, με την κατανομή της αγοράς,  της καθιέρωσης δίκαιων τιμών στο φυσικό αέριο  και στην πρόληψη της αγοράς καυσίμων από ανεξάρτητους προμηθευτές.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr