Σκόπια: Ευρεία Συμμαχία κατά του Γκρούεφσκι- Διαμαρτυρία στις 17 Μαΐου




 FYROM: Ο Στέβο Πενταρόφσκι ανακοινώνει διαμαρτυρία στις 17 Μαΐου κατά του Νίκολα Γκρούεφσκι

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 8, 2015.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της πΓΔΜ, ο σοσιαλδημοκράτης Στέβο Πενταρόφσκι, ανακοίνωσε το σχέδιο για το σχηματισμό μιας ευρείας συμμαχίας κατά του Νίκολα Γκρούεφσκι και του καθεστώτος του VMRO-DPMNE.



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε  ότι η χρονική συγκυρία απαιτεί το σχηματισμό ενός ευρέως συνασπισμού, ακόμη και με πολιτικές δομές που ιδεολογικά διαφωνούν μεταξύ τους, δεδομένου ότι προτεραιότητα έχει «η πτώση του Νίκολα Γκρούεφσκι από την εξουσία».


Οι διαδηλώσεις αναμένονται να αρχίσουν στις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ο Πενταρόφσκι δήλωσε ότι οι πολίτες όλων των εθνοτήτων, θρησκειών, πολιτικών προσανατολισμών, μπορούν να επικοινωνήσουν με το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM,  και να σχεδιάσουν από κοινού τη μαζική διαμαρτυρία.



 Τι λέει το βίντεο:

Όσοι θέλουν να το κάνουν αυτό, μπορεί να το κάνουν  υπογράφοντας αυτό το έγγραφο (για τις διαδηλώσεις).

Όσοι θέλουν να το κάνουν με διαφορετικό τρόπο, με διαφορετική μορφή, για να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, μπορούν να το κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς, ότι ένας ευρύς κύκλος ανθρώπων,  έξω από το συνασπισμό της αντιπολίτευσης που οργανώνει επίσημα αυτές τις διαμαρτυρίες,  να προσχωρήσουν σε αυτές και να δηλώσουν ότι είναι ενάντια στον τρόπο  με τον οποίο πολιτική-αστυνομική κλίκα κυβερνά τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr